ЗА ИУ-ВАРНА

Икономически университет – Варна е основан през 1920 г. и е един от най-старите институции на висшето образование в сферата на икономика на Балканския полуостров. През неговата история, ИУ-Варна е обучил повече от 145 000 професионални икономисти, които в момента работят в България и чужбина. Днес, се обучават повече от 10 000 български и чуждестранни студенти в ИУ-Варна. Университетът взима участие в разнообразни европейски програми и проекти, което осигурява голям брой възможности за неговите студенти, преподаватели и служители.

ИУ-Варна поддържа иновативна и динамична високо-технологична среда за младите хора, които са се насочил към кариери в областта на бизнеса, икономиката, управлението и компютърните науки. Университетските ресурси осигуряват на академичната общност приятна и вдъхновяваща атмосфера на работа и обучение и насърчава многобройните таланти на студентите.

 

ПЕТ ПРИЧИНИ ДА ИЗБЕРЕШ ИУ-ВАРНА

Несравним културен и нощен живот

Животът във Варна ще ти даде възможност да откриеш и да бъдеш част от едни от най-интересните културни събития на Югоизточна Европа.

Ниски разходи за живот

България е една от най-достъпните във финансово отношение страни в Европа, което помага на студентите да се концентрират върху своето обучение и да не се притесняват за своите разходи за издръжка.

Достъпно висококачествено образование

Образователна степен от ИУ-Варна означава европейска диплома за висше образование, която ти дава достъп до изключителни възможности за кариера в цял свят.

Перфектна среда да тестваш своя бизнес план

Поради ниските такси и свободата на частната инициатива, ти можеш да тестваш възможността да осъществиш своите бизнес идеи на пазара.

Международна и мултикултурна среда

ИУ-Варна се гордее, че е атрактивен университет за студенти от цял свят. Българските и чуждестранни студенти имат безценен и обогатяващ опит, следвайки в мултикултурна и мултилингвистична среда, където те могат да изграждат своята международна мрежа от контакти.